webpraat

Saturday, June 25, 2005

Zoekmachines

Hallo allen mijn weblog gaat over allerlei zaken welk zich op het web afspelen.

Deze eerste post gaat over SE's ( zoekmachines ). Waarvan de meest gebruikte van dit moment is Google. Waarom gebruiken mensen deze zoekmachine ?. Geeft deze echt de beste resultaten als U gaat zoeken op het internet. Of is het gewoon de meest bekende
onder de zoekmachines, U kent de naam Google en kent verder weinig zoekmachines.

Hoe het ook zij, Google is het meest gebruikt en het meest bekend onder een groot publiek, terecht of onterecht.

Nu is er de laatste weken op het web iets gaande waarvan de gewone internetter weinig van zal merken. De bekendste zoekmachine Google heeft iets bedacht om op een andere wijze hun reslutaten te rangschikken.Dit was U misschien opgevallen, misschien niet.

Derhalve is er in internetland nogal wat beroering ontstaan. Websites welke reeds langere tijd vaak bovenin stonden als U een zoekopdracht intypte in de Google, zijn verdwenen en andere zijn hiervoor in de plaats gekomen.

Een goede zaak? zult U misschien zeggen .. Maar wat als deze nieuwe resultaten eigenlijk websites zijn welke gebruik maken van praktijken om deze zoekmachine om de tuin te leiden.. Waardoor U op websites terecht komt welke niet die informatie bevatten welke U aan het zoeken bent ?.

U bent dan teleurgesteld in de U voorgeschotelde resultaten en de verdwenen websites zijn teleurgesteld omdat zij U niet meer die goede informatie kunnen geven, omdat zij verdwenen zijn uit de eerste pagina's van Google...

Kortom een nogal vervelende situatie in internetland op dit moment...Over eventuele oplossingen om U toch de juiste website te kunnen laten zien ect. Bericht ik later..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home